Home
Wie ben ik
FCI-erkend
Geschiedenis
Karakter en Gedrag
Opvoeding - Training
Fokkerij-Gezondheid
Nieuws
Foto's
Contactformulier

 

Even voorstellen

 

Francis Timmerman is mijn naam, maar mijn nickname is "de Stille Kracht", omdat ik veel op de achtergrond regel. Het verraad ook meteen mijn Indische afkomst, zoals ook wel op de foto’s te zien is. Ik ben iemand van weinig woorden en meer daden, niet wauwelen maar doen! Volgens de Chinese Astrologie ben ik geboren in het jaar van het Paard en mijn Sterrenbeeld is Schorpioen. Een Schorpioen is taai, volhardend, wilskrachtig en vaak niet zo makkelijk in de omgang. Schorpioen-Paarden hebben charisma en brengen andere mensen soms makkelijk in hun ban. Zij zijn uiterlijk beheerst, enigszins gereserveerd en gedragen zich een beetje uit de hoogte. Eigenlijk gedraag ik me dus als een Saarloos Wolfhond.

 

Sinds 1979 hebben we al honden. Mijn eerste hond was een bastaard herder. De moeder was een Mechelaar uit de IPO-lijn en de vader ???? onbekend. Het was een teefje en ik noemde haar BASTA, en JA, ze was het helemaal voor mij. Vrolijk, attent, pittig van karakter en een enorme "will to please". Aan haar heb ik mijn kennelnaam opgedragen. Na 5 jaar kwam DINGO erbij, ook een X-Mechelaar uit de KNPV-lijn. Dankzij haar ben ik me meer gaan verdiepen in de opvoeding en training van honden. Ik heb de instructeursopleiding gevolgd en KK1 examen gedaan, les gegeven op alle niveaus, van puppy tot GG2 en ben mede-oprichter van HondenVriendenClub "VOORUIT". Honden moet je serieus nemen en waar stamt de hond van af? Juist, van de wolf…..

 

Toetie Tizra Bastaja
Links Aramis Andjing v.d.Gottingerbreede en rechts Kleine Kokette Katinka Bastaja

 

En dan is de link naar de Saarloos Wolfhond zo gemaakt, het cirkeltje is rond. In 1988 zag ik voor het eerst zo’n hond en toevallig was dat een witte Saarloos en ik was meteen verliefd, vooral op zijn karakter! Zeer aanhankelijk aan de baas, maar niet slaafs en hij is ook hoogst betrouwbaar. Nu heb ik nog maar 1 Mechelaar en inmiddels 5 Saarloos Wolfhonden waarmee ik af en toe een nestje fok. Alle door mij gefokte honden krijgen als kennelnaam Bastaja en worden opgenomen in het NHSB = NederlandsHondenStamBoek (FCI-erkend)

Mijn kennel Bastaja is erkend sinds 1993 door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en staat geregistreerd onder nummer: 31214   Inmiddels zijn er 25 saarloos-wolfhond-nesten onder deze kennelnaam gefokt.
to Top of Page

Saarlooswolfhonden